HEADS

Більше тисячі підприємиць подали заявки на грант “СТВОРЮЙ!” з бюджетом $1 мільйон від Мінекономіки, UMAEF, KSE Foundation та Ощадбанку

Програма стартувала наприкінці квітня і за цей час оргкомітет отримав більше тисячі заявок від підприємиць з усієї України. Найбільша кількість заявок надійшла від власниць бізнесу із західного (41% від загальної кількості), центрального (18%) та північного (18%) регіонів України. Найменше — зі східного (14%) та південного (9%). 12% апліканток розвивають свій бізнес у сільській місцевості. Повідомляє Мінекономіки.

31 липня завершився прийом заявок на участь у грантовій програмі “СТВОРЮЙ!”. Проєкт з бюджетом в $1 мільйон націлений на масштабування та розвиток малого і середнього бізнесу українок у сфері виробництва та переробки.

Програма викликала інтерес серед підприємниць, які прагнуть розширити свої виробничі можливості. Заявки охопили широкий спектр галузей: від косметичної індустрії до меблевого виробництва, від виготовлення пластмасових виробів до будівельних матеріалів. Учасниці продемонстрували амбітні плани щодо масштабування виробництва, автоматизації процесів та розширення географії продажів.

Аналіз отриманих заявок виявив тенденцію: майже 60% апліканток представляють харчову та легку промисловість, зокрема виробництво одягу. Поліграфія та меблеве виробництво також користуються популярністю, кожна з цих галузей склала близько 5% від загальної кількості заявок.

Варто зазначити, що багато бізнесів відкрили під час війни, тож отримання грантових коштів дозволить переможницям вивести своє виробництво на новий рівень.

“СТВОРЮЙ!” є важливим елементом урядової політики “Зроблено в Україні”, а також державної стратегії з подолання гендерного розриву в оплаті праці. Мета програми – стимулювати зростання економіки шляхом надання ресурсів та фінансової підтримки для реалізації жінками своїх бізнес-планів.

Грантові кошти (максимальна сума — $15 000) переможниці програми зможуть витратити на придбання, доставку і монтаж виробничого устаткування, а також, не більше 30% гранту, — на придбання програмного забезпечення і навчання. Через два місяці після отримання коштів грантерки відзвітуються стосовно витрачених коштів і поділяться змінами, яких вдалося досягти за цей час.

Імена переможниць будуть оголошуватися поступово. Перша частина грантерок стане відома на початку серпня.

Ми вже писали, що стартувала реєстрація на безкоштовний освітній курс для психологів та освітян.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі