HEADS

Стартував Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування

З 1 по 7 серпня у світі відзначають Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування. Його мета — підвищити обізнаність батьків немовлят та майбутніх батьків про переваги та користь грудного вигодовування і про те, чому так важливо підтримувати жінок, які годують грудьми.

В Україні Всесвітній тиждень грудного вигодовування проходить щорічно з 2001 року. У 2024 році основним фокусом тижня стало ментальне здоров’я мами та підтримка на шляху до грудного вигодовування.

Жінці, яка годує грудьми, доводиться чути безліч порад звідусіль: це не можна, тут не можна, і так не роби. Хоча насправді материнство і грудне вигодовування не має обмежувати жінку. Мамі можна все: подорожувати, пити каву, їсти полуницю, годувати грудьми всюди, просити підтримки чи робити все самостійно.


Щоб підтримати кожну маму, дати їй впевненість, розвіяти міфи та просто поговорити, МОЗ, ЦГЗ, Громадська організація «Лада» та Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) спільно організовують зустрічі вагітних та мам із дітьми у восьми містах України:

Луцьк — 2.08
Ірпінь — 3.08
Львів — 3.08
Буча — 4.08
Ужгород — 4.08
Івано-Франківськ — 6.08
Харків — 7.08
Миколаїв — 8.08
Зареєструватись може кожна охоча мама, вагітна та її близьке оточення.

Якщо у мами чи близьких є запитання про годування немовлят і дітей раннього віку, відповіді та підтримку можна отримати на Національній гарячій лінії “Спільно до здоров’я” від МОЗ та ЮНІСЕФ 0 800 35 18 96: з понеділка по п’ятницю з 8-00 до 20-00, у суботу з 11-00 до 20-00.

Ми вже писали, що Zoom продовжив безоплатний доступ для шкіл, коледжів та вишів.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі