HEADS

Карітас виділяє 1,5 мільйона євро на гуманітарну допомогу Україні

Міжнародний благодійний фонд посилює підтримку українців, які потерпають від щоденних обстрілів ворога. Таке рішення стало можливим завдяки співпраці “Карітас Німеччини” з “Карітас України” та за фінансування Федерального міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO). Повідомляє Мінреінтеграції.

Виділені кошти будуть спрямовані на підтримку медичної інфраструктури України, а також надання грошової допомоги близько 2800 людям з-поміж вразливих категорій.

Повідомляється, що майже на 400 тисяч євро із цієї суми буде закуплено медичне обладнання для дитячого медичного центру у Львові. Понад 2 роки він є евакуаційним хабом для дітей із важкими захворюваннями, постраждалих від війни. Також заклад прийняв пацієнтів, переведених з “Охматдиту” внаслідок ракетного удару ворога по лікарні.

Решту коштів буде використано для підтримки постраждалих внаслідок збройної агресії рф сімей, які проживають на прифронтових територіях Харківської та Дніпропетровської областей.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі