HEADS

Від початку року в Україні з’явилися 53 патронатні сім’ї

Від початку 2024 року в Україні з’явилися 53 нові патронатні сім’ї. Ще стільки ж патронатних вихователів зі своїми помічниками завершують навчання і незабаром почнуть працювати.

Це — проміжні підсумки проєкту “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату” від Мінсоцполітики та ЮНІСЕФ в Україні. Його мета — за півтора року збільшити кількість патронатних сімей до п’ятиста.

Зараз в Україні працює 341 патронатна сім’я, яка виховує майже 700 дітей. Це недостатньо, адже дітей, які потребують тимчасових родин, набагато більше.

Патронат над дитиною — це послуга в громадах, яка, без перебільшення, рятує дітей від інтернатів. Коли батьки опиняються в складній ситуації і тимчасово не можуть виконувати свої обов’язки, дітей бере на виховання патронатна сім’я. І навіть якщо повернення в біологічну родину неможливе, діти продовжують зростати в сімейному середовищі, поки для них шукають прийомну сім’ю або усиновлювачів.

Проєкт “Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату” покликаний виправити цю ситуацію і задати тренд розвитку послуги патронату на майбутнє. 

За участь у проєкті змагалися понад 600 громад, 184 з яких пройшли конкурсний добір. Нині ці громади мають підтримку в рекрутингу патронатних вихователів.

Більше про патронат над дитиною можна дізнатися за посиланням.

Марта Синовіцька
Марта Синовіцька
Журналістка | Навчалася в КНУ ім. Тараса Шевченка, ІФ, спеціальність "Літературно-мистецька аналітика". У журналістиці з 2020 року. Починала редактором управлінських видань МЦФЕР-Україна. Згодом працювала редактором Департаменту інформації УГКЦ. З липня 2024 року - журналістка Humanitarian Media Hub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі