HEADS

Українці відкрили понад 600 тисяч ФОПів через Дію

Українці відкрили понад 600 тисяч ФОПів на порталі Дія, починаючи з 2021 року, – повідомляє Міністерство юстиції України. Найбільше бізнесів відкривають у Києві, Дніпропетровській і Харківській областях. Найчастіше ФОП через Дію відкривають жінки — 53%, чоловіки – 47%.

Найчастіше відкривали:

бізнес у сфері програмування;
інтернет-магазини;
точки роздрібної торгівлі;
перукарні та салони краси;
ресторани та кафе.

Нагадаємо, подати документи для державної реєстрації ФОП через портал Дія можуть всі бажаючи. При цьому реєстрація ФОП відбувається автоматично без участі державного реєстратора. Заявка на відкриття ФОП формується протягом декількох хвилин, передається до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. Вся інформація проходить автоматичну перевірку усього за пару секунд, без участі людей.

Послугу реалізовано Міністерством цифрової трансформації України спільно з Міністерством юстиції за підтримки Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа та фінансується Швейцарією.

Ми вже писали, що в Україні вже намолочено понад 22 мільйони тонн зернових та олійних.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі