HEADS

Мінюст оцифрував евакуйовані акти цивільного стану громадян із Донецької та Луганської областей

Понад 3 мільйони документів раніше вдалося вивезти з охоплених бойовими діями областей, – повідомляє Міністерство юстиції України.

У Дніпрі відсканували 3 156 710 актів цивільного стану громадян, які були вивезені із Донецької та Луганської областей. Це допоможе зберегти дані про громадян, що важливі для надання державних послуг, навіть у випадку втрати фізичних носіїв, прискорити надання цих сервісів та наповнити державний реєстр верифікованою інформацією. Оцифрування актів двох областей здійснили у межах проєкту, що реалізували за ініціативи Міністерства юстиції України за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах “Проєкту підтримки Дія”, що реалізується за фінансування Швеції.

Акти цивільного стану громадян містять інформацію про народження, смерть, шлюб чи його розірвання, а також зміну імені (прізвища, імені, по батькові). Ця інформація важлива для надання низки державних послуг громадянам. Після сканування документи завантажуються у Державний реєстр актів цивільного стану громадян, що дозволить у подальшому звірити дані про громадян із реєстру зі сканованими копіями – верифікувати. Сканування здійснили на базі Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції у м. Дніпро.

Сканування актових записів дозволить забезпечити збереження даних про громадян та їх майбутню верифікацію в реєстрі, зазначив Сергій Орлов, заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації. Верифікація потрібна, аби виправити можливі помилки у реєстрі. Завдяки високій якості даних держава зможе створювати ще більше автоматичних послуг.

Ініціативу з оцифрування паперових актів цивільного стану прагнуть поширити на усю країну, аби убезпечити архіви, що зберігаються у країні, та забезпечити збереження даних про громадян.

Ми вже писали, що запущено інтерактивний сайт матриці реформ.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі