HEADS

Міжнародні партнери виділять 55 мільйонів доларів США на зимову підтримку прифронтових територій

Україна отримає значну фінансову підтримку від міжнародних партнерів у підготовці до зими. Йдеться про програми Українського гуманітарного фонду (UHF) щодо підтримки ВПО та мешканців прифронтових територій протягом опалювального сезону 2024/2025 років.

Це питання порушувалося на нараді щодо забезпечення побутовим паливом на прифронтових територіях під головуванням Віцепрем’єрки Ірини Верещук, – повідомляє Мінреінтеграції.

Планується, що така допомога (йдеться лише про прифронтові території, лише про вразливі категорії населення і лише на зимовий період) буде розподілена на побутове паливо: в натуральній формі або у грошовому еквіваленті та допомогу в оплаті комунальних послуг.

Допомогу на комунальні послуги зможуть отримати:

  • ВПО, які мешкають поза межами місць тимчасового проживання (МТП);
  • особи, які втратили одного із годувальників;
  • особи, які не мають мінімального рівня заробітку;
  • багатодітні сім’ї.

На фінансування допомоги по комунальних послугах для вразливих верств населення прифронтових територій буде направлено 50 мільйонів доларів США.

Також зазначена програма передбачає підтримку МТП для переселенців: ремонт, теплоізоляцію, закупівлю бойлерів, генераторів тощо. На це буде спрямовано близько 5 мільйонів доларів США. Крім того, протягом зимового періоду МТП забезпечать твердим побутовим паливом.

Ми вже розповідали, як додати електронне посвідчення ветерана у застосунку Дія.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі