HEADS

15 громад отримають кошти для облаштування адаптивних спортивних клубів

У рамках конкурсу соціальних ініціатив «Час діяти, Нестримні» 15 громад-переможців отримають майже 6 млн грн для створення адаптивних спортивних клубів. Конкурс реалізовують Благодійний фонд «МХП – Громаді», Благодійний фонд імені Федора Шпига  спільно з Державною установою «Всеукраїнський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

Експерти конкурсу обирали проєкти-переможці з-поміж 117 заявок. Від початку старту конкурсу було заплановано підтримати 10 адаптивних клубів. Однак, на етапі розгляду до проєкту «Час діяти, Нестримні» доєдналися інші благодійники, які збільшили бюджет конкурсу.

З початку року в Україні вже запрацювало 30 адаптивних спортивних  клубів, де люди з інвалідністю, зокрема й ветерани,  можуть займатися спортом, долучатися до місцевої спортивної спільноти та бути її активною частиною. Разом із переможцями конкурсу «Час діяти, Нестримні» таких клубів стане 45. Збільшення кількості подібних закладів допоможе у формуванні культури здорового способу життя серед жителів громади. 

Матвій Бідний, очільник Міністерства молоді та спорту України, зазначив: «В Україні успішно функціонують понад 30 адаптивних клубів, у яких люди з пораненнями займаються спортом та оздоровчою руховою активністю. Ця ініціатива є важливим кроком до безбарʼєрності та піклування про осіб із бойовим досвідом, осіб з травмами та інвалідністю. Ми плануємо збільшувати кількість адаптивних клубів по всій Україні, адже спорт та рухова активність допомагають людям у процесі реабілітації».

Тетяна Ломакіна,  радниця-уповноважена Президента з питань безбар’єрності, підкреслила, що коли  йдеться про адаптивний спорт, ми маємо розуміти, що це не лише про фізичну форму та здоров’я, але й  про підтримання ментального стану в нормі, про повернення  відчуття власного тіла, власної сили та спроможності, про формування міцного кола однодумців, відчуття “своїх” поруч.

Зарахування коштів заплановане на серпень цього року, реалізація та втілення проєктів – вересень-грудень 2024-го.

Марта Синовіцька
Марта Синовіцька
Журналістка | Навчалася в КНУ ім. Тараса Шевченка, ІФ, спеціальність "Літературно-мистецька аналітика". У журналістиці з 2020 року. Починала редактором управлінських видань МЦФЕР-Україна. Згодом працювала редактором Департаменту інформації УГКЦ. З липня 2024 року - журналістка Humanitarian Media Hub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі