HEADS

ЮНІСЕФ і Уряд України зміцнюють доступ до медичних послуг для дітей під час конфлікту

Доступ до медичних послуг має вирішальне значення для благополуччя дітей під час війни. Саме тому директорка Управління надзвичайних програм ЮНІСЕФ Лючія Елмі, голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Munir Mammadzade разом з міністром охорони здоров’я Віктор Ляшко (Viktor Liashko) відвідали Валківський центр первинної медико-санітарної допомоги на Харківщині, – повідомляють офіційні ресурси ЮНІСЕФ.


Щоб посилити спільний проект Міністерство охорони здоров’я України та ЮНІСЕФ “Турбота з народження вдома” ЮНІСЕФ передав 3 автомобілі громадам Харківщини, які вже долучилися до програми домашніх візитів. Завдяки цьому патронажні медсестри вже здійснили понад 1600 домашніх візитів у Харківській області, під час яких отримали підтримку 380 дітей до 3 років та 136 вагітних жінок.


Крім того, в межах концепції “Простір турботи” ЮНІСЕФ відремонтував приміщення Валківського ЦПМСД. Облаштовано кабінети вакцинації, психологічної підтримки, кімнати грудного вигодовування та зони очікування, а також кабінети огляду дітей. Протягом 2024 року ЮНІСЕФ створить такі простори у 108 медичних закладах по всій країні. ЮНІСЕФ та партнери працюють, щоб забезпечити кожну дитину в Україні доступом до якісної медичної допомоги від народження.

Ми вже писали, що цими днями Уряд запропонував Раді джерела додаткових надходжень для фінансування військових видатків.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі