HEADS

Вісім дітей з Охматдиту прилетіли на лікування до Німеччини

Міністерство охорони здоровʼя України скерувало на лікування за кордон вже третю групу дітей, які в момент російської терористичної атаки перебували в Охматдиті. Міжнародні партнери з Єврокомісії та Всесвітньої організації охорони здоровʼя швидко відреагували на запит МОЗ щодо потреби в евакуації та забезпечили оперативне транспортування дітей до Німеччини. Нагадаємо, Міністр охорони здоровʼя Німеччини Карл Лаутербах у перший день після терористичного акту пообіцяв прийняти дітей на лікування в країну.

“Міністерство охорони здоровʼя щиро дякує усім партнерам, які протягнули руку допомогу в цей складний момент. Особливо, ми вдячні колегам з проекту Єврокомісії “Медевак”, який від початку повномасштабного вторгнення евакуйовує наших громадян, які стали жертвами російської агресії, на лікування за кордон. За понад два роки нашої співпраці було евакуйовано понад 5000 пацієнтів, які отримали чи продовжують отримувати безоплатне лікування на території ЄС”, – зазначив координатор офісу “Медевак” в Міністерстві охорони здоровʼя Арман Качарян.

Серед евакуйованих – трирічний Дмитро. Він їде до Німеччини з мамою Оксаною. До евакуаційного автобуса їх супроводжує тато Віталій, який залишається в Україні. Близько місяця тому Дмитру поставили діагноз гостра лімфобластна лейкемія, і батьки обрали Охматдит, оскільки там було найкраще лікування.

“Ми в Охматдиті з початку червня. Була велика надія на це лікування. Ніхто не очікував того, що сталося в понеділок. На момент нападу ми були в лікарні. Це був шок. Не знаю, як це обговорювати. Зараз можливості Охматдиту обмежені, тому ми їдемо за кордон. Боротьба з цією хворобою триває, це не місяць-два. І це дуже складно. Я їду з сином, а ще у нас є двоє старших хлопчиків 13 і 7 років, які залишаюся з чоловіком, але у нас є надія на лікування”, – поділилась мама Дмитра.

Нагадаємо, на початку тижня перші 4 дитини вже полетіли на лікування до Австрії та Швейцарії. Відтак, загалом 12 дітей з Охматдиту були евакуйовані за кордон. Детальніше про таку медичну евакуацію за посиланням.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі