HEADS

Кількість отримувачів гуманітарної допомоги в Україні: оцінка та актуальна статистика

На кінець травня 2024 року понад 500 гуманітарних організацій активно надали допомогу понад 5,2 мільйона людям в Україні, які постраждали внаслідок конфлікту, – повідомляє у своїх соцмережах Управління ООН з координації гуманітарних справ / OCHA Ukraine. Ця допомога включала різноманітні види підтримки:

Підтримка водопостачання: організації провели ремонти систем водопостачання та доставили воду для забезпечення основних потреб мешканців.

Харчова допомога та підтримка сільськогосподарського виробництва: надання харчових продуктів та необхідних матеріалів для сільськогосподарського сектору для забезпечення продовольчої безпеки.

Медична допомога: забезпечення необхідними медичними засобами, обладнанням та медикаментами для лікування поранених та хворих.

Соціально-правовий захист: надання юридичної допомоги та психосоціальної підтримки для захисту прав людей у кризових умовах.

Підтримка освіти: забезпечення умов для продовження навчання для дітей та молоді, які постраждали від конфлікту.

Багатоцільова грошова допомога та інші види підтримки: надання фінансової допомоги, що дозволяє людям забезпечити свої базові потреби.

    Зокрема, після ескалації бойових дій на Харківщині, де багато людей були змушені покинути свої домівки, гуманітарні партнери в транзитному центрі Харкова забезпечили допомогу для понад 10 000 осіб. Однак несвоєчасне надходження фінансування стало проблемою, оскільки станом на травень 2024 року вдалося зібрати лише 26% від необхідної суми за планом, що ускладнило забезпечення всіх критичних потреб населення.

    Юлія Ревака
    Юлія Ревака
    Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    Нове на сайті

    Більше по темі