HEADS

Мобільні оператори повинні забезпечити 10 годин зв’язку без світла

Мобільних операторів зобов’язали забезпечувати 10 годин роботи мережі без електрики на час війни. Про це розпорядився Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій.

До 1 жовтня не менше ніж 60% базових станцій операторів мають отримати автономне резервне живлення, до 1 листопада — 70%, до 1 грудня — 80%, а до 1 лютого 2025 року — 100%.

Водночас до початку грудня 2024 року не менше як 25% базових станцій в кожній області повинні підключити до генераторів або обладнати змінним блоком акумуляторних батарей, щоб цього вистачало на 72 години роботи за відсутності електроенергії.

Також до 1 вересня вся інфраструктура електронних комунікаційних мереж має бути підключена до електрогенераторної установки, яка забезпечить електрику на перші 72 години. Це стосується і вузлів спеціальних служб, які комунікують за телефонними номерами 101, 102, 103, 104 та 112.

Марта Синовіцька
Марта Синовіцька
Журналістка | Навчалася в КНУ ім. Тараса Шевченка, ІФ, спеціальність "Літературно-мистецька аналітика". У журналістиці з 2020 року. Починала редактором управлінських видань МЦФЕР-Україна. Згодом працювала редактором Департаменту інформації УГКЦ. З липня 2024 року - журналістка Humanitarian Media Hub.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі