HEADS

Вдосконалення ринку праці для ветеранів та ветеранок

На початку червня Міністерство у справах ветеранів та robota.ua підписали Меморандум про стратегічне партнерство. В результаті, сторони готові представити напрацювання у вигляді нових функцій порталу, – повідомляє сайт Мінветеранів.

Зміни, які вже впроваджені на robota.ua:

Нові рішення, що сприяють працевлаштуванню ветеранів та полегшують пошук співробітників для компаній
Партнерство передбачає інформаційну та експертну підтримку, а також проведення спільних інформаційних кампаній, соціальних та культурних заходів. Найбільший виклик для українського суспільства — адаптація бізнесу під потреби ветеранів. Нова робота чи відкриття власної справи допоможуть реінтеграції ветеранів. Тому robota.ua розробила та впровадила нові функції на порталі, націлені саме на це.

Відзнака для бізнесів, створених ветеранами
Компанії, засновані ветеранами, отримують відзнаку від robota.ua — спеціальний значок “Компанія, створена ветераном/ветеранкою”. Цей значок буде видно поруч з назвою компанії в її профілі та підсвічуватиме кожну вакансію компанії у результатах пошуку. Таким чином, шукачі роботи одразу зрозуміють, що вакансія пропонується бізнесом, створеним ветераном або ветеранкою.

Цю відзнаку першочергово отримають компанії, які мають знак “Створено захисником” від Міністерства у справах ветеранів України. Також її отримають невеликі приватні підприємства та ФОПи, засновниками який є ветерани.

“Завдання бейджа “Компанія, створена ветераном/ветеранкою” — популяризувати ветеранський бізнес. Компанії з цими бейджами матимуть змогу розміщувати вакансії на порталі на спеціальних умовах. Ми надаємо бонус в розмірі 30 тис. грн, який можна витратити на будь-які послуги robota.ua кожній компанії, створеній ветераном чи ветеранкою та верифікованій Міністерством у справах ветеранів України. Станом на зараз ми маємо 39 таких компаній. Таким чином загальна сума бонусного фонду від robota.ua для таких компаній становить понад 1 млн грн. І це лише початок!” — Валерій Решетняк, генеральний директор robota.ua.

Додавання тегів для роботодавців
Компанії та підприємства, що хочуть підтримати ветеранів та ветеранок, відтепер можуть додати до вакансій тег “Надаємо перевагу ветеранам/ветеранкам”.

Такий тег працює як для ветерана-пошукача роботи, так і для роботодавця. Він підсвічує соціальну відповідальність бізнесів та допомагає захисникам й захисницям прискорити пошук роботи.

Додавання фільтрів для пошукачів
Аби тег виконував свою функцію на 100%, на порталі також з’явився новий фільтр, яким можуть скористатися пошукачі — «Вакансія для ветеранів/ветеранок». При натисканні на нього людині показуються ті вакансії, що мають відповідний тег. Це win-win опція для роботодавців та пошукачів.

Надалі команди Мінветеранів та robota.ua хочуть масштабувати спільні проєкти та вдосконалювати функціонал для ветеранів.

Ми вже повідомляли, що Міністерство економіки України запускає відбір до Молодіжної Ради.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі