HEADS

Схід-СОС

Організація створена для всебічної допомоги постраждалим від збройного конфлікту і ВПО, сприяння демократичним трансформаціям та затвердженню цінностей прав людини в Україні

Офіційна назва:
Благодійна організація БФ “Схід-СОС”

Напрямки діяльності:
“Схід SOS” зосереджує свою діяльність на кількох ключових напрямах, серед яких гуманітарна допомога, психосоціальна адаптація, громадянська освіта, проведення фестивалів думок, правова допомога та моніторинг, документування та адвокація. Організація надає необхідну матеріальну та моральну підтримку постраждалим від війни, сприяє їх інтеграції в нових умовах, забезпечує інформаційну освіту та організовує платформи для обміну думками. Крім того, “Схід SOS” веде правову роботу, захищає права громадян та моніторить ситуацію на місцях конфлікту, з метою забезпечення їх правових інтересів та підвищення громадянського активізму.

Керівництво:
Виконавча директорка: Юлія Красильникова
Голова Правління. Координаторка гуманітарного напрямку: Катерина Скрипова

Історія створення:
“Схід SOS” виникла 5 травня 2014 року як громадська ініціатива допомоги постраждалим в конфлікті на сході України. Заснована активістами луганського Правозахисного центру «Поступ», кримського Правозахисного центру «Дія» та Цивільного сектору луганського Євромайдану, організація стала однією з перших волонтерських ініціатив, що надавала допомогу людям, постраждалим від військової агресії.
Активісти “Схід SOS” здійснювали пошук житла для тимчасових переселенців, забезпечували логістику безпечного виїзду з зони конфлікту, займались пошуком, звільненням і реабілітацією жертв викрадень. Вони збирали та розподіляли гуманітарну допомогу для переселенців у Києві та доставляли необхідні матеріальні ресурси у прифронтові населені пункти. Крім того, надавали психологічну підтримку тим, хто пережив травми війни.
Навесні 2015 році була зареєстрована як благодійна організація “Благодійний фонд «Схід СОС»”, яка продовжує активно підтримувати жертв конфлікту та переселенців. Організація працює над відновленням постраждалих регіонів, сприяє демократичним змінам у своєму регіоні та країні в цілому.
З 2024 року є членом Альянсу українських організацій громадянського суспільства.

Контакти:
Адреса: м. Київ, Печерський узвіз, 19
Сайт: Восток-СОС
Фейсбук сторінка: Восток-СОС

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here