HEADS

Нацгвардія та Український Червоний Хрест підписали Меморандум про співпрацю та партнерство

Нацгвардія та Український Червоний Хрест підписали Меморандум про співпрацю. Метою Меморандуму є об’єднання зусиль, спрямованих на забезпечення потреб ветеранів та членів їхніх сімей, а також військовослужбовців під час переходу від військової служби до цивільного життя, – повідомляється на фейсбук сторінці Українського Червоного Хреста.

У разі потреби передбачається також співпраця у підготовці медичного та немедичного персоналу Нацгвардії за напрямком тактичної медицини, а також проведення спільних інформаційно-роз’яснювальних заходів в громадах про ризики вибухонебезпечних предметів та правила безпечнішої поведінки.

“Український Червоний Хрест відіграє допоміжну роль в реалізації державної гуманітарної політики та у сфері медицини. Фізична та ментальна реабілітація ветеранів, які повертаються з фронту до цивільного життя, є одним з основних напрямків, який ми розвиваємо. Український Червоний Хрест готовий надавати всебічну допомогу задля підтримки ветеранів та їх родин”, – наголосив генеральний директор Національного комітету Українського Червоного Хреста Максим Доценко.

Основні напрямки співпраці включають:

проведення спільних заходів з психосоціальної підтримки ветеранів НГУ та членів їхніх сімей;

сприяння у проведенні заходів відновлення для психологів НГУ, навчання спеціалістів з психічного здоров’я, зокрема підготовка та підтримка супервізорів з числа психологів Нацгвардії;

проведення інформаційно-роз’яснювальних заходів про ризики вибухонебезпечних предметів та правила безпечнішої поведінки;

соціальний супровід членів сімей військовослужбовців, які загинули, потрапили в полон або зниклих безвісти й надання таким сім’ям підтримки від Українського Червоного Хреста.

Крім того, представники Українського Червоного Хреста передали спеціальні інформаційні стенди, які допоможуть фахівцям НГУ у проведенні заходів із попередження ризику від вибухонебезпечних предметів, а також під час навчань правил безпечної поведінки цивільних і дітей, які вони проводять на постійній основі.

Ми вже повідомляли, що українці взяли кредити на придбання житла на 8,7 млрд грн від початку року за програмою єОселя.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі