HEADS

Стажування зі сталого розвитку для малого та середнього бізнесу в Європі

Неурядова чеська організація Nadace Partnerství надає можливість пройти стажування, яке передбачає ознайомлення та обмін досвідом між суб’єктами господарювання, державними та комунальними підприємствами або окремими проєктами сталого розвитку, реалізованими у Чеській Республіці та прикордонних європейських країнах, таких як Австрія та Словаччина. Ініціатива має на меті посилити спроможність місцевих лідерів розпочати підготовку проєктів для сталого відновлення України та модернізації ключових інфраструктурних об’єктів, які генерують енергію, тепло та забезпечують населення чистою питною водою.

Взяти участь в проєкті можуть представники малого та середнього бізнесу, місцеві лідери та особи, відповідальні за прийняття рішень на місцях, члени місцевих виконавчих органів влади, проєктувальники, представники неприбуткового громадського сектору, журналісти та представник медіа, які зацікавлені у поширенні інформації про розвиток в Україні.

Стажування охоплює практичний огляд рішень у таких сферах:

Енергонезалежність та відновлювана енергетика.
Стале будівництво та реконструкція будівель та інфраструктури.
Адаптація до зміни клімату.
Очищення питної води та стічних вод.
Управління відходами.
Участь громадськості у прийнятті рішень та підготовці проєктів.

Під час стажування учасники знайомляться з конкретними проєктами, новітніми або передовими технологіями, інституціями, ключовими зацікавленими сторонами та стейкхолдерами (державні, регіональні та місцеві органи та установи, бізнес, інвестори, громадськість), а також законодавчими та нормативними підставами для впровадження таких рішень зі сталого відновлення в Україні. Ознайомлення з проєктами відбуватиметься за допомогою екскурсій, візитів, лекцій та обміну досвідом.

У 2024 році передбачено дві хвилі стажування:

з 21 по 28 вересня — Адаптація до змін клімату, озеленення, вода в містах;
з 2 по 9 листопада — Поводження з відходами, стічні води: європейське законодавство та практика.

Організатор покриває витрати з проживання, харчування, програми та доїзду (квитки, пальне). Для всіх стажерів буде забезпечено груповий виїзд зі Львова до Брно.

Для участі в стажуванні, яке стартує у вересні 2024 року, потрібно заповнити аплікаційну форму. Дедлайн подання заявок — 21 липня 2024 року.

Ми вже писали, про те, що Литва передала Україні обладнання Вільнюської ТЕЦ-3.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі