HEADS

Всесвітній фонд природи WWF

Всесвітній фонд природи WWF — одна з найвпливовіших та найбільших незалежних природоохоронних організацій у світі, що нараховує понад 5 мільйонів прихильників і має представництва у більш ніж 100 країнах світу.

Офіційна назва:
ГС “ВСЕСВІТНІЙ ФОНД ПРИРОДИ УКРАЇНА”

Напрямки діяльності:
Основні напрями, у яких працює WWF, — охорона лісів, прісноводних водойм, морів та океанів, збереження видів флори та фауни, мінімізація використання токсичних речовин, зміна клімату.
WWF-Україна є учасником Української кліматичної мережі та робочих груп при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів

Керівництво:
Виконавчий директор: Богдан Вихор
Директорка проєктів відновлення України: Валерія Коломієць
Директор з природоохоронної діяльності: Костянтин Гура

Історія створення:
29 квітня 1961 року було засновано Всесвітній фонд природи (WWF), а в 1998 році створена Дунайсько-Карпатська програма WWF (WWF-DCP). Ця програма орієнтована на координацію заходів WWF в країнах басейну Дунаю та Карпатських гір, зокрема в Україні, Молдові, Румунії, Болгарії, Сербії, Словаччині, Чехії та Словенії.
Протягом 20 років програма стала важливим фактором у покращенні стану навколишнього середовища в регіоні, співпрацюючи з міжнародними партнерами, місцевими урядами та зацікавленими сторонами. WWF реалізував численні проєкти в Україні, спрямовані на збереження, відновлення та стале управління природними ресурсами у Дунайському та Карпатському екорегіонах, що визнані одними з найцінніших у світі (WWF Global 200).
У 2019 році WWF розпочав діяльність через національний офіс в Україні, що дозволило розширити масштаби і різноманітність програм: від проведення наукових досліджень та просвітництва до консультування державних структур і лобіювання змін до законодавства.

Контакти:
Адреса: 02002, м. Київ, , вул. Раїси Окіпної, 4, офіс 170
Сайт: Всесвітній фонд природи WWF
Фейсбук сторінка: Всесвітній фонд природи WWF

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here