HEADS

Повністю “Охматдит” зможе відновити роботу через пів року

Основні відділення НДСЛ “Охматдит” зможуть відновити роботу за один-два місяці, повністю клініка зможе відновитися не менш ніж за пів року, прогнозує гендиректор клініки Володимир Жовнір.

“Я дуже сподіваюся, що, звісно, не в такому режимі, як ми працювали раніше, але “Охматдит” зможе відновити роботу вже за місяць-два, тобто відновлять роботу основні відділення, які надавали медичну допомогу до цієї атаки. Повне відновлення триватиме щонайменше пів року”, – сказав гендиректор в ефірі телемарафону в понеділок.

Він повідомив, що наразі клініка вже відновила “гострий діаліз”, але для відновлення діалізу потрібне обладнання.

Жовнір нагадав, що через ракетну атаку було знищене або пошкоджене обладнання на суму близько 360-400 млн грн, але інженерні й сервісні служби продовжують оцінювати шкоду й можливість відновлення обладнання.

“Ми втратили щонайменше одне діалізне відділення, у дуже поганому стані так званий старий хірургічний корпус, а також ще один шестиповерховий корпус”, – сказав він.

Як повідомлялося, унаслідок ракетного удару росіян у понеділок, 8 липня, в “Охматдиті” пошкоджено чотири лікувальні й один адміністративний корпус. Поранено близько 50 людей, зокрема вісьмох дітей, двоє медиків загинули. Повністю зруйнований корпус токсикології з відділенням хронічних і гострих інтоксикацій, де проводять діаліз. У старому хірургічному корпусі вибиті майже всі вікна, пошкоджені два хірургічні й два соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії та операційний блок. У новому корпусі “Охматдиту” пошкоджені 12 відділень, зокрема вісім хірургічних, п’ять онкологічних, дві реанімації, операційний блок, відділення радіології та променевої терапії. Зруйнована частина єдиної в Україні онкогематологічної лабораторії.

Загалом на момент атаки в клініці перебували 627 дітей. Після атаки 94 пацієнтів перевели до інших клінік Києва, зокрема до дитячих лікарень №1, №2, №4 і №7, Інституту нейрохірургії, Центру дитячої кардіології та кардіохірургії, Національного інституту раку, Перинатального центру №7, а також до приватних клінік “Денис” і “Добробут”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі