HEADS

Український Червоний Хрест допомагає покращити доступ до питної води у південних областях України

Український Червоний Хрест спільно з Фундацією Кока-Кола допомагає покращити доступ до питної води у південних областях України, – повідомляється на офіційних ресурсах Українського Червоного Хреста.

Підрив дамби Каховської ГЕС спричинив катастрофічну ситуацію з прісною водою у багатьох областях України. Зокрема, у Чорнобаївській територіальній громаді на Херсонщині. Артезіанські свердловини, що залишилися, не здатні забезпечити мешканців населених пунктів питною водою. Наразі питання вирішується завдяки підвозу бутильованої води з Херсону та Миколаєва.

Український Червоний Хрест та Фундація Кока-Кола допомагають розв’язати цю гуманітарну кризу та в рамках грантової програми реалізують будівництво нової артезіанської свердловини в с. Чорнобаївка.

“Український Червоний Хрест сьогодні працює у тісній координації із державним сектором, зокрема, з органами місцевої влади у регіонах, тому знаємо потреби в областях. Більш того, ми постійно реагуємо на звернення від територіальних громад по всій країні. Починаючи з червня минулого року, проблема дефіциту води особливо гостро відчувається у регіонах, які залежали від Каховського водосховища. Досі, на жаль, у багатьох населених пунктах Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей недостатньо води. Для нас важливо підтримати людей і надати їм можливість доступу до питної води. Тому реалізація саме цього проєкту – пріоритет у нашій діяльності”, – говорить Максим Доценко, генеральний директор Українського Червоного Хреста.

Ми вже повідомляли, що обстеження зруйнованого житла тепер проводитиметься і на території активних бойових дій.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі