HEADS

Перевірка кібербезпеки для 500 компаній: презентовано Програму з кібердіагностики бізнесу

Міністерство цифрової трансформації, Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес та Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» презентували Програму з кібердіагностики бізнесу. Ініціатива має допомогти українським компаніям зрозуміти, у якому стані перебуває кібербезпека на підприємстві, а також надати рекомендації щодо покращення їх стійкості в цифровому середовищі, – повідомляє портал ДіяБізнес.

Програма розрахована на 500 компаній, які зможуть безоплатно скористатися однією з трьох послуг:

Тест на проникнення — дає змогу симулювати потенційні кібератаки та виявляти вразливості цифрової інфраструктури компанії.

Тест безпеки застосунку — допоможе виявити потенційні вразливості та надати рекомендації щодо їх усунення.

Оцінка вразливостей інформаційного середовища — комплексний аналіз безпечності цифрової інфраструктури компанії.

Перед поданням заявки на отримання безоплатної послуги з кібердіагностики представники малого та середнього бізнесу зможуть пройти самооцінювання рівня кібербезпеки компанії, який дасть змогу зрозуміти, чи потребує підприємство посилення захисту цифрової інфраструктури та яка послуга з діагностування для них буде релевантною.

Подати заявку на учать можуть представники малих та середніх підприємств, які зареєстровані в Україні, працюють з персональними даними та мають цифрову інфраструктуру (застосунки, вебсайти, працюють з хмарними сховищами даних тощо), а також компанії, які надають послуги у сфері кібербезпеки й готові допомогти українському бізнесу захиститися від невидимих загроз.

Щоб отримати безоплатну послугу з кібердіагностики, потрібно зареєструватися на спеціальному розділі порталу Дія.Бізнес, вибрати послугу та взяти участь в аукціоні та засвідчити договір на порталі цифровим підписом та домовитися з надавачем послуг про дату проведення кібердіагностики.

Окрім того, спеціальний розділ на порталі Дія.Бізнес містить Каталог продуктів з кібербезпеки, який налічує понад 200 продуктів у 35 категоріях: системи виявлення кібератак, технології брандмауер, інструменти шифрування, навчальні програми. Дізнатися більше та подати заявку на отримання/надання послуг можна за посиланням. Запис презинтації програми за посиланням.  

Ми вже повідомляли, що українська економіка за перше півріччя зросла на 4,1% навіть попри негативні фактори.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі