HEADS

“Мелітопольська черешня” – українська: урядова делегація звертається до Генасамблеї ВОІВ через крадіжку росією географічного зазначення

Українська урядова делегація закликає Генеральну Асамблею Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ), що наразі відбувається в Женеві, відреагувати на привласнення росією географічного зазначення “Мелітопольська черешня”, – повідомляє Урядовий портал

12 липня 2024 року федеральна служба з інтелектуальної власності рф (роспатент) на своєму сайті повідомила про реєстрацію позначення “Мелітопольська черешня”. Зокрема, йдеться про те, що “Мелітопольська черешня” стала першим зареєстрованим регіональним брендом так званих нових регіонів рф (насправді – тимчасово окупованих територій України) — географічним зазначенням від Мелітопольського району Запорізької області.

Україна вже у 2020 році зареєструвала “Мелітопольську черешню” як своє географічне зазначення, що підтверджує високу якість продукту та його походження. Це стало ще одним випадком порушення Росією міжнародних стандартів у сфері інтелектуальної власності.

Крім того, Роспатент активно сприяє реєстрації позначень з тимчасово окупованих територій України, що є ще однією проявою їхньої агресивної політики.

Україна наголошує на недопустимості таких дій та застерігає про можливі правові кроки для захисту своїх прав у міжнародних організаціях та судових інстанціях.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі