HEADS

В Україні стартувало впровадження електронних протоколів для документування правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху

Національна поліція України ініціювала ведення електронного документування адміністративних порушень, що автоматизує робочий процес та займе значно менше часу. Разом із тим, протоколи в паперовому вигляді є рівнозначними й мають однакову, відповідно до законодавства, юридичну силу, – повідомляє Урядовий портал.

Поліцейський роздруковує електронний протокол на спеціальному пристрої у двох примірниках, один із яких під розписку вручається водію, а інший примірник залишається в поліцейського та в подальшому надсилається на розгляд до суду разом з іншими матеріалами справи.

Електроні протоколи у сфері забезпечення дорожнього руху впроваджуються з метою автоматизації робочих процесів, своєчасності надсилання матеріалів до суду, автоматичної перевірка за наявними інформаційними базами особи та транспортного засобу на предмет перебування їх в розшуку, повторності порушення, дійсності посвідчення водія тощо, спрощення обміну даними між державними структурами, а також планується подолати людський або корупційний фактори.

Переваги для особи, відносно якої складається електронний протокол:

інформація про особу та транспортний засіб до електронного протоколу може завантажуватися через застосунок «Дія»;

протокол автоматично відправляється в поліцейські бази та до суду одразу після оформлення;

покращення якості складання адміністративних матеріалів, оскільки виключається фактор нерозбірливого почерку.

Національна поліція продовжує працювати в напрямку цифровізації своїх послуг для ще більшої зручності та мобільності.

Ми вже повідомляли, що українці за кордоном ще рік зможуть користуватися роумінгом без додаткових доплат.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі