HEADS

Грінпіс в Україні

Громадська організація «Грінпіс в Україні» займається охороною довкілля, відновленням критичної та соціальної інфраструктури України згідно принципів енергоефективності, здійснює радіаційний моніторинг, проводить навчання з енергоефективності.

Офіційна назва:
Громадська організація “Грінпіс в Україні”

Напрямки діяльності:
1.         Антиядерна пропаганда, радіаційний моніторинг
2.         Зелена реконструкція пошкоджених об’єктів інфраструктури
3.         Навчання населення у сфері енергоефективності

Керівництво:
Директорка – Наталія Гозак

Історія створення:
Український офіс усесвітньої природоохоронної організації Greenpeace працював із 1991 по 1998 роки. Поштовхом до заснування став рух проти атомної енергетики в Україні після аварії на ЧАЕС. У 1994 році Грінпіс-Україна розпочав кілька кампаній та проєктів про енергозбереження, розумне споживання води, запобігання токсичним відходам, відмову від пестицидів та розвиток збалансованого землеробства. Також організація займалась екологічною просвітою дітей. У 1998 році припинила діяльність через нестачу фінансування.

У 2022 році організація відновила діяльність в Україні, зокрема знову зайнялася ядерними питаннями, досліджувала збитки, завдані росіянами у Чорнобильській зоні. Також розпочала проєкти зеленої відбудови пошкоджених унаслідок бойових дій будівель. Офіційне представництво “Грінпіс в Україні” було зареєстроване 18 червня 2024 року в Києві.

Контакти:
Телефон: +380676987651
Юридична адреса: вул. Євгена Коновальця, 3, м. Київ.
Сайт: https://www.greenreconstruction.com/home-ua

Більше по темі

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here