HEADS

В Україні запрацювала електронна система управління рибною галуззю еРиба

Міністерство аграрної політики України презентувало Єдину державну електронну систему управління галуззю рибного господарства — еРиба, перші чотири компоненти якої врегульовують управління та контроль у промисловому рибальстві. Цифровізація рибної галузі сприятиме її розвитку, зменшенню адміністративного навантаження на бізнес, а також прозорому управлінню та контролю, – повідомляє портал БізнесДія.

Наразі в системі еРиба для підприємців доступними такі функціонали:

Е-Договір: можливість підприємцям підписувати кваліфікованим електронним ключем документ віддалено, що дозволить скоротити термін погодження договору з чинних 20 до 10 днів.

Е-Дозвіл: отримання дозволу на використання спеціальних водних біоресурсів без жодного контакту з чиновником, що зменшує ймовірність корупційної складової. Також у системі можна буде переоформлювати отримані раніше дозволи та анулювати їх.

Е-Бирка: запровадження уніфікованих засобів маркування знарядь вилову, що посилює контроль над роботою промисловиків та браконьєрською діяльністю.

Е-журнал обліку суб’єкта рибного господарства: звільняє підприємців від обов’язку ведення паперової щоденної звітності.

Надалі у Єдиній державній електронній системі управління галуззю рибного господарства з’являться й інші сервіси.

Для того, щоб отримати консультативну та технічну підтримку щодо роботи з системою еРиба, можна зателефонувати або надіслати запит через месенджери Viber і Telegram за номером телефону +38 (099) 458 37 18 або відправивши лист за електронною адресою efish@darg.gov.ua.

Ми вже писали, що Уряд вдосконалив військовий облік осіб до 25 років, які вступають до вишів.

Юлія Ревака
Юлія Ревака
Редактор | Понад 10 років досвіду в гуманітарній сфері. З 2022 року працювала редактором на сайті ТочкаФан. З червня 2024 - редактор HMH.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Нове на сайті

Більше по темі